Sprinkler rozeti bilindiği üzere sprinkleri çevreleyen ve genelde tavan ve duvarlarda kullanılan üründür.
Yazımızda sprinkler rozetini detaylı bir şekilde ele alacağız.
Sprinkler Rozeti Hangi Sprinklerde Kullanılır
Sprinkler rozetleri, tavan ve duvarlarda oluşmuş olan boşlukların kapatılması ve ayarlama yapmak amacıyla kullanılmaktadır. Sidewall ve Pendent tipler için tercih edilen sprinkler rozeti, beyaz boyalı ve krom kaplı olarak üretilmektedir. Sulu yangın söndürme sistemlerinden olan Sprinkler sistemindeki borular, her zaman basınçlı su ile dolu bir şekilde tutulmalıdır. Sprinkler rozeti üretimi, iki parçalı, ayarlanabilir ya da tek parçalı olarak ve ½ ile ¾ şeklinde üretilmektedir.
Sprinkler Rozeti Fiyatı Neye Göre Değişkenlik Gösterir
Sprinkler rozeti fiyatı, alınan sprinkler markasına göre değişkenlik göstermekle birlikte; üretim şekline, satılan yere, ülkeye ve kullanım durumuna göre değişkenlik gösterir. Ayrıca üretimde kullanılan farklı renkler de vardır. Bazı yerlerde renklere göre de değişkenlik gösterebilmektedir. Sprinkler fiyatlarını öğrenmek için iletişim kısmından bizlere ulaşarak ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.
Sprinkler Rozeti Nerden Alınır
Sprinkler rozeti satışında kalitenin tek adresi olan firmamız, bu alanda imalatçı ve tedarikçi bir firma olarak bu sektörde yerini almıştır. Sektör ihtiyacı olan sprinkler rozeti, kullanım kolaylığı ve kalitesiyle en kısa sürede müşterilerimize ulaştırmaktayız. Firmamız, kurulmuş olduğu günden bu yana kaliteli sprinkler rozetini siz değerli müşterilerimizin hizmetine sunmaktadır. Ayrıca her daim zoru başarma azmiyle birlikte, sektörde kısa zaman içerisinde tanınmış olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Sprinkler Rozeti satın almak için firmamızın iletişim kısmından bizlere ulaşabilirsiniz. Montaj yapmak istediğiniz alana göre tehlike sınıfı belirlenerek size uygun Sprinkler Rozeti belirlenir. Değişmez prensiplerimiz arasında her zaman kaliteli hizmet, zamanında teslimat ve uygun fiyat stratejisidir. Üretim alanında başarı ve sürekliliğin teminatı, hizmette dürüstlük her zaman öncelikli hizmetimizdir.
Sprinkler Rozeti Nerelerde Kullanılır
Sprinkler Rozeti kullanım yerleri; konutlar, binalar, alışveriş merkezleri, oteller, hastaneler, ofisler vb. ticari ya da sosyal alanlarda olan asma tavan ya da alçı duvar kullanılmış yapılarda olan sprinkler yangın söndürme sistemi olarak kullanılmaktadır. Sprinkler rozeti, Yağmurlama sistemlerindeki sprinkler başlıklarıyla asma tavan veya alçı duvar arasında kalan montaj boşluklarının estetik olarak kapatılmasına olanak sağlamaktadır.
Sprinkler Rozeti Montajında Tehlike Sınıfının Belirlenmesi
Sprinkler rozeti montajı yapılmadan öncelikle, montaj yapılacak olan yerin tehlike sınıfı belirlenmelidir. Otomatik sprinkler sistemiyle korunacak olan alan ve binalar İş Sağlığı ve Güvenliği kurallarına göre 3 sınıfa ayrılmaktadır. Bunlar çok tehlikeli, tehlikeli ve az tehlikeli sınıflardır. Sprinkler montajlanacak olan alanda birden çok tehlike sınıfı varsa ele alınacak olan tehlike sınıfı, en yüksek olan tehlike sınıfına göre değerlendirilir.
Sprinkler Rozeti Montajı Nasıl Yapılır
Sprinkler Rozeti Montajı yaparken dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır. Bunlar sırasıyla:
- Öncelikle montaja başlamadan sprinkler yapısı fiziksel olarak gözden geçirilmelidir. Gözle görülen herhangi bir fiziksel hasar yoksa montaj işlemine başlayabilirsiniz. Fakat gözle görülür bir hasar tespit etmeniz durumunda; düşmüş ya da zarar görmüş olan sprinkler kesinlikle montaj edilmemelidir.
- Pendent ve Sidewall gibi yarı gömme olan ürünler için sprinkler rozet iç parçası sprinkler ile birlikte montajı yapıldıktan sonra rozet dış parçası takılır
- Sprinklerin her biri için dişli kısıma iki ya da üç kat olacak şekilde teflon bant ya da sızdırmazlık özelliği olan yapıştırıcıyla boruya montaj sağlanmalıdır.
- Amaçlanmış olan yağmurlama çeşidine göre sprinkler montajı yapılır. Yani Upright ya da Pendent şeklinde olmalıdır. Sprinkler dişini ilk önce elle fittings içine tutturmalısınız.
- Uygun model olan sprinkler takma anahtarıyla fittings içerisindeki sprinkleri sıktıktan sonra, Sprinkler takma anahtarının sprinkler sıkma alanından tutturulmuş olduğuna emin olunmalıdır.
- Sprinkler çerçevesinden, cam tüpünden ya da deflaktöründen tutularak bu kısımlar sıkılmamalıdır. Sadece sızdırmazlığı sağlayacak biçimde sıkılmalıdır.
- Yarı gömme sprinkler rozetinin montajı yapıldığı sırada, rozetin sprinklere merkezlenerek montajı yapılmalıdır. Tavan ile aynı hizaya geldiğinde rozetg dış parçası takılır.
Sprinkler Rozeti Montajı Yapılırken Dikkat Edilmesi Gerekenler
½ Sprinkler ürününün tesisata bağlandığı esnada maksimum 18 Nm tork ve ¾ sprinkler ürünü ise maksimum 25 Nm tork ile montaj edilmelidir. Daha yüksek bir tork ile sıkılmış olan sprinkler ürünlerinde sızdırma ve deformasyon problemleri oluşabilmektedir. Ayrıca Sprinkler montajı yapılırken dikkat edilmesi gerekenler;
- Teflon, sıvı conta gibi sızdırmazlık için kullanılan malzemeler, sprinkler orifisine girmemesine dikkat edilmelidir.
- Bu malzemelerin sprinkler cam tüple temas etmemesine dikkat edilmelidir
- Sprinkleri defaktörden ya da yan çerçevelerden kesinlikle sıkılmaması gerektiği unutulmamalıdır.
- Sprinkler rozeti montajı esnasında sızdırmazlık malzemesi olarak kullanılmaması gerekenler; tesisat keteni, keçe, bezir yağı ve kendirdir.
Yukarıda anlatılan talimatlara uyulmaması durumunda, yağmurlama sorunlarına, ciddi oranda yaralanmalara ve maddi kayıplara sebep olabilirsiniz. Bu yüzden Sprinkler montajı çok dikkatli yapılmalı ve tüm kurallara sırasıyla uyulmalıdır.